A A A
.png
Ordfører Kari Pettersen

Augusthilsen fra ordføreren

Kjære rømsjinger!

Når disse linjene skrives er det “juli’ti” og ferietid, og forhåpentligvis noen gode opplevelser for alle. Noen liker å plukke multer og noen liker å plukke sopp, nå er mulighetene her.
 
Selv om det er ferietid, skjer det sannelig mye som setter Rømskog på kartet. Både her hjemme, men også ute i verden. Det var kjempemoro å lese i Indre om “Orienteringsverdenens tredje sprekeste 70 åring; vår egen Anders Taraldrud. Vi gratulerer Anders med bronsjeplassen under årets veteran-VM i Tyskland.
 
Jeg har også lyst til å rette en takk til alle som bidro til at Unionsmaraton ble et vellykket arrangement også i år. Her deltar både store og små fra flere nasjoner og rundt omkring i Norge og Sverige.
 
En stor takk også til “Kurøens Venner” og Øyvind Jørgensen som har satt opp ny skigard på Kurøen. Flott!
 
Fra august blir det ny driver som overtar Jokerbutikken. Dag Halvorsen overtar nå driften etter Ola Bakker. Jeg ønsker å takke Ola for de årene han har drevet butikken og skapt et godt handelstilbud. Jeg vil berømme Ola og hans ansatte som har vært utrolig hyggelige og serviceinnstilte. Butikken vår er en viktig møteplass hvor vi i tillegg til å handle, også kan treffe folk og slå av en prat.
 
Nå ønsker vi Dag velkommen. Til tross for nostalgi, Tørnbybutikken skal moderniseres. Det blir nok en utfordring i byggeperioden, men vi gleder oss til nye butikk og bedre parkering!
 
Onsdag 18. juli var den internasjonale Nelson Mandela dagen, og Mandelas 94 års dag. Før han ble president hadde han sittet 27 år i fengsel. Da han i 1990 ble løslatt fra fangenskap gikk han i bresjen for en politikk for forsoning og samarbeid. Både nasjonalt og internasjonalt ble Mandela et tydelig og samlende symbol på frihet og likeverd. Merkedagen ble bestemt av FN i 2009, og er blitt markert med gode gjerninger over hele verden siden den gang. Noe å tenke på.
 
Ha en fortsatt herlig sommer!
 
Kari