A A A
.png
Penger

Aprilspøk

Til deg som var i tvil: Nyheten her 1. april, gjengitt under, om at Rømskog kommune skulle dele ut penger til innbyggerne var en aprilspøk!

Rømskog kommune deler ut penger

Rømskog kommune har bestemt seg for å dele ut penger til sine innbyggere.

Planene om samkommune mellom Askim og Eidsberg har for alvor satt fart i planene om 1 storkommune i Indre Østfold. Som Smaalenenes avis har skrevet om flere ganger, har Askim og Eidsberg startet en prosess med å lage en samkommune. Tanken er deretter å invitere de omkringliggende kommunene med på samarbeidet etter at en plattform er laget, og det ligger i kortene at tanken videre er 1 storkommune.

De omkringliggende kommunene Hobøl, Trøgstad, Skiptvet, Spydeberg og Marker er derimot i harnisk over ikke å ha bli tatt med allerede i første runde. Disse 5 kommunene vil derfor danne sin egen samkommune, se egen sak i Smaalenenes avis.

Hva så med Rømskog kommune?
Vi ser at her går toget rett og slett i fra oss, skvist mellom Aurskog-Høland og de nye samkommunene. Rømskog er avhengig av et samarbeid med nabokommunene, og det etablerte samarbeidet vi i dag har med særlig Marker kommune henger i en tynn tråd. At vi blir dratt med i dragsuget er derfor nærliggende å anta.
Kommunen har derfor valgt å kjapt realisere sine verdier slik at disse kommer innbyggerne til gode før de havner i hendene på samkommuneordførere som garantert ikke vil ofte Rømskog mange kronene. I og med at vi ikke har blitt enige om eller rekker å bygge hverken butikk eller gangvei, har kommunen besluttet å fordele de verdiene som besittes, inkludert aksjene i Østfold Energi, til kommunens innbyggere. Det vil så være opp til innbyggerne å forvalte disse videre etter eget ønske.

Verdiene beløper seg i størrelsesorden til drøyt 45 millioner kroner, fordelt på innbyggerne vil dette gi om lag 67.000 kroner. Verdiene blir regnskapsført som utbytte for kommunen, og vil derfor bli å betegne som et utbytte også for den enkelte og vil derfor være skattefrie.
Alle som er registret i manntallet bosatt i Rømskog kommune pr. 1. mars 2012 vil være berettiget utbytte.

Prosessen med å realisere verdiene er i gang, og alle vil motta sin andel i nærmeste fremtid. De som vil ha sin andel før påskehelgen må imidlertid være raske med å meddele kommunen dette på kontaktskjemaet under, helst i løpet av dagen slik at vi kan begynne arbeidet mandag morgen. Vi lover å jobbe raskt, og jo fortere vi får inn alle skjemaene jo raskere er vi sikret at verdiene kommer våre innbyggere til gode.

 Det går ikke an å sende inn skjemaet flere ganger, så vennligst skriv inn navnene på alle i din husstand som du mener er berettiget. Dersom du er det i henhold til manntallsføringen, vil du bli kontaktet av kommunen med en bekreftelse så snart som mulig. Du skal IKKE oppgi kontonummeret ditt i kontaktskjemaet, pengene vil automatisk komme inn på den kontoen som du betaler kommunale avgifter med. Dette av sikkerhetsmessige hensyn selv om skjemat under krypteres.

Vi håper dette er et god nyhet for alle innbyggerne, og ber deg samtidig om å begynne å tenke på valget mellom å tilhøre Nedre Romerike kommune eller en samkommune i Indre Østfold. Det ligger an til en rådgivende folkeavstemming om dette i løpet av sommeren 2012.

Ha en fin dag og God påske!