A A A
.png
Hytte

Alle hytter og fritidsboliger skal få besøk av feieren

I disse dager får alle som eier hytter og fritidsboliger på Nedre Romerike og Rømskog en sms av brannvesenet. Hytter og fritidsboliger skal nemlig feies og ha tilsyn på lik linje med vanlige boliger.

Årlig brenner over 100 hytter og fritidsboliger i Norge. Siden de fleste hytter og fritidsboliger ligger langt fra nærmeste brannstasjon, er det vel så viktig å stille krav tilbrannsikkerheten der som hjemme.  I følge ny forskrift skal derfor feieren sjekke brannsikkerheten og feie skorsteinen på alle hytter og fritidsboliger.

SMS til alle fritidsbolig- og hytteeiere
I 2017 skal Nedre Romerike brann- og redningsvesen IKS (NRBR) planlegge besøkene til de nesten 3000 fritidsboligene i deres område. Derfor sender de ut en sms til alle eiere med en lenke til et skjema med spørsmål. Spørsmålene som de ønsker svar på er for eksempel om NRBR har riktig adresse på hytta, hvor mange piper det er og om det brukes noe annet til oppvarming enn strøm, slik som parafin og gass. Svarene NRBR får bruker de når de skal planlegge sine tilsyn.

Gratis sms
Sms’en er gratis å motta. De som ikke har mobiltelefon vil automatisk få skjemaet tilsendt på papir. Publikum som lurer på noe rundt sms’en, brannvesenets besøk på hytta og den nye forskriften, kan lese mer på http://www.nrbr.no/ og særlig på siden http://nrbr.no/feiing/feiing-pa-hytter-og-fritidsboliger/

Feieren kommer til hytta i 2018
I 2018 vil NRBR begynne å feie og gå tilsyn i hytter og fritidsboliger i sine kommuner. De gjør da avtale direkte med hytteeiere om hvordan og når dette er praktisk å gjennomføre for begge parter.